Duurzame installaties

Duurzame installatietechniek

De ontwikkelingen op het gebied van duurzame installaties gaan snel. Er komen nieuwe technieken en bestaande technieken worden verbeterd. Wij houden deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en passen de laatste bewezen innovaties toe in de woningen die wij voorzien van duurzame installaties. Op dit moment worden de warmtepompen en zonnepanelen het meest toegepast, omdat bij deze installaties het rendement het hoogst is. Voordat wij een installatie aan u adviseren, inventariseren wij uw wensen. Vervolgens komen wij met een plan van aanpak waarin wij uw wensen hebben meegenomen.

Warmtepompen

Warmtepompen kunnen hun energie uit meerdere bronnen halen, namelijk uit lucht en water. Daarnaast is er een hybride variant, waarbij de cv-ketel een rol blijft spelen. Bij renovatie is het belangrijk dat er lage temperatuurverwarming aanwezig is en dat de woning goed is geïsoleerd. Wilt u uitgebreid advies over warmtepompen, neem dan contact met ons op. Hieronder de verschillende typen warmtepompen.

  • Lucht-water warmtepomp: deze warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht en geeft deze af aan een watergedragen verwarmingssysteem, zoals vloerverwarming of convectoren. Deze warmtepomp kan bij nieuwbouw en renovatie worden toegepast.
  • Water-water warmtepomp: deze warmtepomp haalt de warmte uit water. Dit kan via een bron in de grond zijn, maar ook via panelen die op het dak liggen, PVT-panelen.
  • Hybride warmtepomp: bij dit type warmtepomp blijft de cv-ketel een rol spelen. Als uw woning redelijk geïsoleerd is, dan kan het hybride systeem uitkomst bieden. Zodra het buiten te koud wordt om het binnen energiezuinig warm te krijgen, neemt de cv-ketel het over. De cv-ketel verzorgt ook het warme tapwater.

Zonnepanelen

Zonnepanelen geven een gegarandeerd hoog rendement. Afhankelijk van de helling en ligging van het dak, verdient u uw zonnepaneleninstallatie over het algemeen in ongeveer 8 tot 10 jaar terug. Daarnaast speelt de energieprijs een rol in de terugverdientijd.

Luchtverwarming

Een centrale unit blaast via kanalen warme lucht naar de individuele ruimtes. De verontreinigde lucht wordt ook via kanalen afgevoerd. Het voordeel van luchtverwarming is dat dit systeem kan worden uitgebreid met een koelblok, zodat het huis ook kan worden gekoeld. Wij werken met Brink Climate Systems en zijn geselecteerd dealer van deze systemen.

Vraag of offerte?

Heeft u vragen over duurzame installaties of wilt u een adviesgesprek, neem dan contact met ons op.