Verwarming

Verwarming van Lelie Installateurs

De juiste verwarmingsinstallatie zorgt voor aangenaam warmtecomfort in de woning. Afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden in uw woning, adviseren we de juiste installatie die bij u past. Als de woning goed is geïsoleerd en er lage temperatuurverwarming zoals vloerverwarming en convectoren aanwezig is, dan kunt u uw huis verduurzamen met een warmtepomp. Is de woning redelijk geïsoleerd, dan kunt u mogelijk overstappen op een hybride warmtepomp. In dat geval blijft de cv-ketel een rol spelen.

Wat is CO-Vrij en Kiwa BRL K25000

Enige jaren geleden heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoek gedaan naar het aantal koolmonoxide vergiftigingen door het gebruik van gastoestellen in Nederland. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft de overheid besloten dat de wetgeving wordt uitgebreid met een certificeringsregeling voor de installatiebedrijven. Concreet komt dat erop neer dat alleen nog gecertificeerde installateurs gastoestellen in bedrijf mogen stellen. Wij zijn volgens de nieuwe regelgeving, die 1 januari 2023 inging, gecertificeerd.

ro_covrij_xl_cmyk
Kiwa BRL 25000 logo NL

Vervangen cv-ketel

Is uw cv-ketel aan vervanging toe, dan kunnen wij dit voor u verzorgen. Een nieuwe cv-ketel werkt efficiënter en de kans op een storing is uiterst klein. Uiteraard kunnen we tijdens een adviesgesprek uitzoeken of een duurzame installatie aansluit bij uw wensen en wat de mogelijkheden in de woning zijn.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een duurzame manier om het huis te verwarmen, ook als u het huis met een cv-ketel verwarmt. Hoe hoger de temperatuur in de installatie, des te meer energie het kost om dit te realiseren. Aangezien vloerverwarming (en convectoren) lage temperatuurverwarming zijn, kost het dus minder energie om het huis te verwarmen. Het is een eerste stap naar het verduurzamen van de woning.

Radiatoren

Als uw radiatoren aan vervaging toe zijn, dan kunt u klassieke of juist moderne radiatoren via ons uitzoeken. Ook voor handdoekradiatoren bent u bij ons aan het goede adres. We kunnen uw radiatoren ook uitrusten met thermostaatkranen, zodat u zelf de temperatuur in de ruimte kunt regelen.

Inregelen radiatoren

Het is belangrijk om een cv-installatie met radiatoren in te regelen. Bij het inregelen stellen we alle radiatoren op elkaar af en krijgt elke ruimte de gewenste temperatuur. Hierdoor werkt uw cv-installatie energiezuinig.

Luchtverwarming van Brink

Een andere manier om de woning te verwarmen is door het toepassen van luchtverwarming. Dit wordt over het algemeen bij nieuwbouwwoningen toegepast, omdat er naar alle ruimtes toevoer- en afvoerkanalen moeten worden geplaatst. Een centrale unit blaast dan de warme lucht naar de individuele ruimtes. Het voordeel van luchtverwarming is dat dit systeem kan worden uitgebreid met een koelblok, zodat het huis ook kan worden gekoeld. Wij werken met Brink Climate Systems en zijn geselecteerd dealer van deze systemen.

Vraag of offerte?

Heeft u vragen over de verschillende verwarmingsinstallaties of wilt u een afspraak maken voor een adviesgesprek, neem dan contact met ons op.