Ventilatie

Ventilatie voor een gezond binnenklimaat

Een goed functionerend en onderhouden ventilatiesysteem draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Vervuilde lucht wordt afgevoerd en verse buitenlucht komt binnen. Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen verkrijgbaar. De meest bekende zijn ventilatie met afzuigunit en gebalanceerde ventilatie. Voordat we een ventilatiesysteem aanleggen, gaan we met u in gesprek om uw wensen te inventariseren. We kunnen uw ventilatiesysteem uitrusten met CO2 sensoren, zodat de ventilatie wordt ingeschakeld of geïntensiveerd zodra er te veel CO2 in een ruimte is. Hierdoor bespaart u energie.

Ventilatie met afzuigunit

Via een afzuigunit wordt vervuilde lucht de woning uitgezogen. Verse lucht komt via roosters, die vaak bij de kozijnen zijn geplaatst, binnen. In de natte ruimtes, zoals badkamer, wc, wasmachineruimte en keuken worden rozetten geplaatst, waarlangs de vervuilde lucht via kanalen wordt afgevoerd.

Balansventilatie met WTW-unit

In ruimtes van de woning wordt, via kanalen, vervuilde lucht afgezogen en via toevoerkanalen verse lucht aangevoerd. In de WTW-unit (Warmte-Terug-Win) gaat de afgezogen ‘warme’ lucht van binnen, in een kruiswisselaar, langs de ‘koude’ buitenlucht die binnenkomt. Zo wordt de buitenlucht voorverwarmd en wordt er energie bespaard. Om het binnenklimaat gezond te houden, is het belangrijk om dit type ventilatiesysteem goed te onderhouden en de filters tijdig te vervangen.

VRV-installaties

Een VRV-installatie is een WarmteTerugWin installatie, waarbij elke ruimte afzonderlijk zijn eigen temperatuur kan krijgen. Het systeem kan, met een centrale buiten-unit, op energiezuinige wijze tegelijkertijd verwarmen en koelen. Deze techniek wordt hoofdzakelijk toegepast in zakelijk vastgoed en bij luxe woningbouw.

Vraag of offerte?

Heeft u vragen over ventilatiesystemen of wilt u een offerte op maat, neem dan contact met ons op.